Meny
  • Byggbranschen är individdriven, konstaterar Simon Fogbring och Christopher Bark. De tycker att många gör misstaget att i första hand prata digitalisering på hög nivå i koncernledningen, när nyckeln till att lyckas är att involvera alla medarbetare.
    Foto: Elin Bennewitz
    ,
    Equipmentloop ska ge översikt över alla hyrda och egna verktyg på byggarbetsplatsen, samt över vad de kostar och när de ska lämnas tillbaka.

Med mobilen som verktyg

Med mobilen som verktyg

Byggbranschen får ofta stå ut med epitet som analog, konservativ och trögrörlig. Oförtjänt, tycker den unga entreprenörsduon bakom innovationen Equipmentloop – som hävdar att branschen bara saknar de rätta digitala verktygen.

Equipmentloop är en digital plattform som hjälper byggare att hålla reda på maskiner och verktyg på arbetsplatsen. Plattformen samlar både hyrda och egna verktyg och maskiner i samma gränssnitt. 

– Vår vision är att rätt maskin ska vara på rätt plats i rätt tid, säger Simon Fogbring, vd på Equipmentloop.

Sett till hela branschen kommer cirka 60 procent av maskinparken från uthyrningsföretag. Det är inte ovanligt att en entreprenör har både egna maskiner och hyrda från flera olika aktörer på en och samma byggarbetsplats. Det innebär att det blir svårt att överblicka vilka maskiner och verktyg som finns på arbetsplatsen. Informationen kan vara spridd på digitala plattformar, pdf-filer och Excelark, bland annat.

– För att få en samlad bild måste du titta i olika källor. Det är en utmaning för dem som arbetar ute i projekten. Det vi gör är att samla allt, harmonisera det och visa upp det i ett gränssnitt, säger Simon Fogbring.

Den som ansluter sig till Equipmentloop behöver inte göra mer än att meddela vilka leverantörer man har. Sedan står Equipmentloop för insamlandet av information.

– Vissa leverantörer är integrerade i vårt system från start, men vi kan hantera alltifrån pdf-filer till fakturor. För projektet är insatsen mycket liten. Ofta handlar det inte om mer än att vidarebefordra mejl, säger Simon Fogbring.

Tar branschen i försvar

Målet är att byggprojektet ska slippa präglas av en ad hoc-situation och i stället kunna arbeta proaktivt med verktyg och maskiner. I förlängningen innebär det att färre maskiner köps in eller hyrs, tiden som går åt till att leta efter verktyg minimeras och antalet transporter minskar. Det sparar både pengar och miljön.

– Alla vet att byggbranschen är i en intressant fas. Det händer mycket och utvecklingspotentialen är enorm, säger Simon Fogbring.

Att byggbranschen skulle vara konservativ vill varken Simon Fogbring eller hans medgrundare Christopher Bark skriva under på. Tvärtom tar de byggbranschen i försvar.

– Alla säger att bygg är superkonservativt. Men det är inte vår uppfattning, säger Simon Fogbring.

Christopher Bark fyller i:

– De som arbetar i byggbranschen är digitala privat. Om de är analoga i sitt arbete så är det för att de saknar verktygen, inte för att viljan saknas.

Lagom lika och lagom olika

Christopher Bark och Simon Fogbring är barndomskompisar. De lärde känna varandra i högstadiet, och när de hamnade i samma klass i gymnasiet intensifierades umgänget. Redan då pratade de om att starta företag ihop.

– Vi är lagom lika och lagom olika, säger Christopher Bark.

Simon Fogbring instämmer:

– Jag hade aldrig startat bolaget utan Christopher.

Christopher Bark kontrar:

– Och jag hade startat tio utan att lyckas med något!

Trots den gemensamma drömmen om att starta företag gick de vidare åt var sitt håll efter studentexamen 2008. Simon Fogbring blev civilingenjör inom produktions- och processutveckling och fick anställning som managementkonsult inom digitala ekosystem och hållbarhet. Christopher Bark startade och drev ett e-handelsföretag parallellt med att han studerade till civilekonom. Därefter startade och drev han ett konsultbolag med fokus på digitala lösningar för att sedan ta anställning hos en av sina uppdragsgivare – ett mindre managementkonsultbolag med fokus på strategigenomförande.

– Jag har en stark entreprenöriell ådra. Min familj har varit entreprenörer i flera generationer, säger han.

"Då visste vi att vi var något på spåret"

De fortsatte att umgås privat, och den gamla drömmen om ett gemensamt företag levde vidare. De tittade på flera branscher. Visionen var att hjälpa en transaktionsdriven industri att bli mer lönsam och hållbar. De ringde runt till folk och gjorde research. De började med det på allvar 2015.

– Vi försökte identifiera ett behov. Vi ringde många samtal och frågade folk om hur deras arbetsdag ser ut, hur olika arbetsmoment fungerar, vad som fungerar bra och vad som inte fungerar. Som utomstående har man förmånen att kunna vara lite naiv, utmana gamla konventioner, och fråga ”varför”, när andra tänker att ”så här gör vi” och nöjer sig med det, säger Christopher Bark.

Ingen av de båda vännerna hade någon bakgrund inom byggbranschen eller något omfattande nätverk inom branschen.   

– Men vi insåg att här kan vi göra en stor påverkan till det bättre. Jag minns tydligt en händelse när vi pratade med en vd för ett byggföretag i Västerås, säger Christo-pher Bark.

Bygg-vd:n berättade att han just kört hem tre bilar fulla med maskiner och verktyg som stått i tre veckor på en byggarbetsplats, utan att användas. De hade varit bortglömda, ingen tänkte på att de fanns där. Han sa till Christopher Bark att en lösning som förhindrar att verktyg och maskiner ligger oanvända på det viset skulle innebära en enorm kostnadsbesparing.

– Då visste vi att vi var något på spåret. Det var våren 2016. Sommaren 2017 lanserade vi vår produkt, säger Christopher Bark.

Ringde in kapitalet

När Equipmentloop sökte finansiering tog entreprenörsduon till samma verktyg som när de sökte sin affärsidé – telefonen.

– Vi har delvis använt egna pengar men det räckte inte, utan vi behövde externt kapital. Så vi ringde och pitchade vår idé till alla som vi tyckte kändes relevanta, säger Simon Fogbring.

De flesta som investerat är från fastighetsbranschen, men ingen är från byggbranschen. Det ser vännerna som en fördel eftersom de slipper ha delägare som också är potentiella kunder.

En annan utmaning som Equipmentloop haft är att rekrytera. I dag har Equipmentloop en personalstyrka på elva personer. All teknisk utveckling sker i egen regi.

– Bland annat utvecklarna är väldigt viktiga för oss. Där konkurrerar vi om samma kompetens som Spotify, Google med flera, säger Simon Fogbring. 

Trots konkurrensen är grundarna mycket nöjda med teamsammansättningen.

– Vi har lyckats rekrytera ett fantastiskt team. Många lockas av att jobba på ett startup och av hållbarhets-aspekten, säger Simon Fogbring.

Saknar siffror för klimatvinst

Färre verktyg och maskiner i omlopp, i kombination med en slimmad logistik, känns som en given klimatvinst. Men i dagsläget har Equipmentloop inga siffror som bekräftar den känslan. 

– Det har visat sig väldigt svårt att hitta någon som kan räkna på det här. Vi vill gärna få siffror på det och söker för fullt efter någon med rätt kompetens, säger Christo-pher Bark.

Han ser hållbarhetsaspekten som ett viktigt försäljningsargument, vid sidan av kostnadsbesparingar. När det gäller kostnadsbesparing har Equipmentloop utförlig dokumentation. De har följt upp flertalet praktikfall som visar att Equipmentloop ger en besparing på 5–30 procent av den totala kostnaden för maskiner och verktyg.

– De flesta sänker sin kostnad för maskiner och verktyg med cirka 10 procent. Ett annat sätt att se på det är att de pengar som man investerar i att använda Equipmentloop får man tillbaka tio gånger om i lägre kostnader för verktyg och maskiner, säger Christopher Bark.

Equipmentloop har två olika betalningsmodeller. Den ena är ett fast pris baserat på projektets kontraktssumma. Den andra betalningsmodellen tar hänsyn till antalet verktyg och maskiner som hanteras. Den är utformad för entreprenörer som har ansvar för färre verktyg, till exempel när merparten av arbetet utförs av underentreprenörer. 

– Det vanligaste är att vi kommer in i projektet när det redan är påbörjat – och då brukar kunden spara in den första månadsavgiften direkt, för vi upptäcker alltid ett antal verktyg och maskiner som kan skickas tillbaka till uthyraren omgående, säger Christopher Bark.

Den vanligaste kunden för Equipmentloop är bygg- eller anläggningsföretag med en omsättning på över 100 miljoner. Tittar man på projektens storlek så är de minsta runt 15–20 miljoner. 

– Det krävs att man har en etablering för att få fullt utbyte av fördelarna med Equipmentloop, säger Christopher Bark.

Betalningsmodellerna utmanade

Att hitta betalningsmodeller som passar byggbranschen har krävt en del grubblande för Simon Fogbring och Christopher Bark. De erkänner villigt att det tog ett tag innan de fick grepp om hur byggbranschen är strukturerad. De upptäckte så smått en individdriven bransch med många småföretag, där även de stora företagen kan vara organiserade med lokalavdelningar som rent praktiskt fungerar som ett mindre företag. 

– Det mest vanliga är att någon fattar ett beslut på regional nivå om att testa Equipmentloop. De kanske väljer ut ett antal projekt som ska få prova på. Men sedan ska kostnaden belasta projekten, eftersom det är där vinsten uppstår. Men vi har exempel på alla varianter, säger Christopher Bark.

Equipmentloops fokus framöver är att växa på den svenska marknaden. 

– Vi har egentligen inga konkurrenter. Om du bara hyr från ett enda uthyrningsföretag kan deras portaler vara ett fullgott alternativ, men det är få som har det så, säger Simon Fogbring. 

Omsättningen har ökat i rask takt sedan starten. Från cirka 20 000 kronor 2017 till 372 000 kronor 2018. Prognosen för 2019 ligger på 2–4 miljoner kronor. 

För Equipmentloop var årsskiftet 2018/2019 en brytpunkt. 

– Då gick flera av våra stora kunder i mål med sina utvärderingar av oss. Vi gick från en sexig och spännande startup till att vara en affärspartner som vilket annat bolag som helst, säger Simon Fogbring.

Hej! Om du är medlem i Sveriges Byggindustrier behöver du förnya din prenumeration vilket du enkelt gör här och därefter kan du fortsätta att läsa alla artiklar.

Kort om entreprenörsduon

Simon Fogbring

Född: 1989.

Uppvuxen: I Västerås.

Familj: Fru och en son på 1,5 år.

Utbildning: Civilingenjör.

Karriär: Konsult på Accenture Strategy 2013–2015, account manager på ­Bufab 2015–2016, grun­dare och vd på Equip­mentloop sedan 2016.

Fritid: ”Träning är kul! Alltifrån att springa och styrketräna till bollsport, som tennis.”

Talang: ”Jag är duktig på huvudräkning och Excel.”

Om Christopher: ”Han är målmedveten och får saker att ske. Det är inget som blir liggande på hans bord.”

 

Christopher Bark

Född: 1989.

Uppvuxen: I Västerås.

Familj: Fästmö.

Utbildning: Civilekonom.

Karriär: Grundat bolagen Tullhuset Living 2013 och Cortex Consulting 2014, partner på Reforce International sedan 2016, grundare och CCO på Equipmentloop sedan 2016.

Fritid: Åker gärna skidor, mountainbike och träning i allmänhet.

Talang: ”Jag är bra på att laga mat. Pasta al gamberi är en favorit.”

Säger om Simon: ”Han är både noggrann och har en stark drivkraft. Den kombinationen är unik och gör honom till en fenomenal vd.”

Otippad trio bakom nytt hissystem

Vill revolutionera sättet att bygga in i hissar i gamla hus med enbart trappor.
Fördjupning
https://byggindustrin.se/artikel/fordjupning/otippad-trio-bakom-nytt-hissystem-29172

LISTA: Här är de svenska uppfinningarna som bygger världen

Sverige är ett litet land, men vår uppfinnings­rikedom lämnar avtryck världen över.
Fördjupning
https://byggindustrin.se/artikel/fordjupning/lista-har-ar-de-svenska-uppfinningarna-som-bygger-varlden-29144

"Jag känner mig bekväm med att bygga hus i dag"

Pether Fredholm ledde JSB från haltande byggservice­företag till nationell byggkoncern.
Porträtt
https://byggindustrin.se/artikel/portratt/jag-kanner-mig-bekvam-med-att-bygga-hus-i-dag-29143

Språket utmanar utländska byggare

Bygg i topp bland utländsk arbetskraft.
Fördjupning
https://byggindustrin.se/artikel/fordjupning/spraket-utmanar-utlandska-byggare-29041

När stadsbiblioteket var måltavla

Stockholmsbyggnaden utsatt av bitter tonåring med fickorna fulla av svartkrut.
Fördjupning
https://byggindustrin.se/artikel/fordjupning/nar-stadsbiblioteket-var-maltavla-29046

Hon är branschens bråkigaste bygg-vd

Orädd, rättfram och högljudd har hon utmanat och ruskat om branschen.
Porträtt
https://byggindustrin.se/artikel/portratt/hon-ar-branschens-brakigaste-bygg-vd-28977

Hyperloop – en 1700-talsidé på experimentstadiet

Professorn reder ut hyperloopens historia.
Fördjupning
https://byggindustrin.se/artikel/fordjupning/hyperloop-en-1700-talside-pa-experimentstadiet-28959

Nu digitaliseras byggbranschen: Därför är smarta lås framtiden

Annons.
Infobrics nya smartlås röjer undan alla problem med nyckelhantering på ett bygge.
https://byggindustrin.se/sponsrat/infobric/nu-digitaliseras-byggbranschen-darfor-ar-smarta-las-framtiden-29189

”Arkitektur ska skapa en upplevelse”

Avgående vd Johanna Ferlin berättar om tiden på Tengbom.
Porträtt
https://byggindustrin.se/artikel/portratt/arkitektur-ska-skapa-en-upplevelse-28962

Nyab erövrar Norrland

Från litet stängselföretag till byggare med miljardomsättning.
Fördjupning
https://byggindustrin.se/artikel/fordjupning/nyab-erovrar-norrland-28833

Skredet i Tuve: "Vi vadade i gyttja"

Helgläsning: Byggindustrin har träffat överlevare från jordskredet som tog nio liv i Tuve.
Fördjupning
https://byggindustrin.se/artikel/fordjupning/skredet-i-tuve-vi-vadade-i-gyttja-28242

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer här om hur vi hanterar personuppgifter och cookies. Här hittar du mer information om GDPR.