Meny
  • Sedan Erik Larsson Bygg införde uppförandekoden Byggkurage har arbetsklimatet blivit trevligare, tryggare och bättre. Lars och Sonja Larsson har båda prisats för arbetet.
    Foto: Erik Larsson Bygg

Uppförandekod vände negativ spiral

Uppförandekod vände negativ spiral

Med uppförandekoden Byggkurage har Erik Larsson Bygg utanför Borås lyckats vända en destruktiv kultur på arbetsplatsen. Nyligen prisades satsningen med det nyinstiftade Lars Bergqvist-stipendiet.

– Det känns fantastiskt kul. Det är också bra att det finns ett stipendium som lyfter upp de här frågorna.

Orden kommer från Lars Larsson, vd för Erik Larsson Bygg, efter att ha tagit emot Lars Bergqvist-stipendiet för ökad jämställdhet och mångfald, en utmärkelse som utöver äran kommer med en prissumma på 60 000 kronor.

Utmärkelsen har bolaget fått för Byggkurage, en policy för att skapa tryggare, trevligare och säkrare byggarbetsplatser.

Sonja Larsson, HR på Erik Larsson Bygg, berättar att arbetet började i den tråkiga utvecklingen i kulturen på arbetsplatsen.

– Vi hade en jargong mellan oss som inte gick att vända. Det blev starten på ett helhetsgrepp om kulturen hos oss och i branschen i stort, säger Sonja Larsson.


Inledde med föreläsning

De bjöd in Peter Rung, som tillsammans med Nina Rung har grundat antivåldsföreningen Huskurage, för att prata om machokultur i en föreläsning som var öppen även för andra företag. 

– Fem procent av kommunens invånare kom och lyssnade, där fanns lärare och elever från yrkesprogram, byggföretag samt andra företag inom samhällsbyggnad, men också politiker, kommuntjänstemän idrottsföreningar och företag från andra branscher, säger Sonja Larsson.

Dagen efter samlade företaget ledare och skyddsombud för att under en heldag prata om hur det funkar på arbetsplatsen och hur de vill ha det.

– Det blev mycket starka samtal. Vi vågade vara sårbara som grupp, säger Sonja Larsson.

Samtalen kokades ner till en policy med fem punkter som ska genomsyra arbetsklimatet och gälla på samtliga byggarbetsplatser på samma sätt som hjälmkrav. Resultatet blev Byggkurage, som Sonja och Lars har skapat tillsammans med Peter och Nina Rung. Materialet är fritt att använda för vilket byggföretag som helst som vill jobba med arbetskulturen.


Förändring på gång

Sonja Larsson berättar att förändringen börjar komma.
– Att förändra en kultur tar tid. När vi började mötte vi faktiskt mycket motstånd, men det släpper mer och mer, säger hon.

Men skillnad har det blivit.

– En platschef berättade att han inte längre hörde de rasistiska skämt som tidigare förekommit på bygget, säger Sonja Larsson.


Säkerheten viktig del

Även säkerhetskulturen är en viktig del av Byggkurage. Kopplingen mellan säkerhet och machokultur är inte långsökt, då män drabbas i 90 procent av alla arbetsplatsolyckor och minst en person i månaden dör ute på byggarbetsplatser runt om i landet.

– Det är ett problem att normen är att inte ta hjälp och inte använda hjälm. Det blev en stor grej när vi först införde ett skarpare hjälmtvång, säger Sonja Larsson.

Lars Larsson fortsätter:– Säkerhetstänket har ökat, även om vi har haft relativt få olyckor tidigare.
Med stipendiet hoppas Lars och Sonja att Byggkurage får större spridning. Pengarna kommer också att underlätta arbetet, som Lars och Sonja gör både på arbetstid och sin fritid.– Tidigare har vi inte haft musklerna att få ut budskapet i så stor skala, men nu får vi en fantastisk hävstång. Frågan är viktig och ständigt aktuell. Det känns bra att både Byggnads och Byggcheferna står bakom initiativet Stoppa machokulturen. Det gör vårt jobb lättare, säger Sonja Larsson. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer här om hur vi hanterar personuppgifter och cookies. Här hittar du mer information om GDPR.