Meny

Så lyckas du med att digitalisera din verksamhet

Så lyckas du med att digitalisera din verksamhet

När Jens Lundqvist tog över familjeföretaget tog han inspiration från tv-spelsvärlden tillsammans med kollegan Samuel Holmström. Här är deras fyra bästa tips för hur du lyckas digitalisera din verksamhet.

1. Gör det inte för svårt

– För många blir det ett så stort projekt att de aldrig kommer i gång. Ha gärna en plan eller en strategi, men det viktigaste är att börja. När vi byggde det första systemet visste vi att vi skulle bli tvungna att bygga om det, men hade vi inte börjat hade vi inte varit där vi är i dag. Då hade vi suttit där paralyserade, säger Samuel Holmström.

2. Börja i problemet

– Många säger att de vill digitalisera sitt företag. Fråga dig i stället vilka problem du vill lösa. Vi vill göra det enklare för människor att förverkliga sina byggdrömmar, utifrån det har vi byggt våra system. Målet är att förenkla hela byggprocessen, säger Jens Lundqvist.

3. Testa ordentligt

– Vi har haft många idéer som marinerats i flera år. Allt vi har på sajten har vi använt och testat internt. När kunderna får listor på material vet vi att det funkar, eftersom den funktionen funnits internt hos oss i flera år, säger Samuel Holmström. 

4. Jobba med studenter

– Det bidrar till kulturen på företaget att ha studenter här som håller på med avancerade projekt. Studenterna kommer in med andra perspektiv och kan ställa kritiska frågor, säger Jens Lundqvist.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer här om hur vi hanterar personuppgifter och cookies. Här hittar du mer information om GDPR.