Meny

Verksamhetschef till gatuavdelningen

Lediga jobb
Eskilstuna kommun, Södermanlands län
Sista ansökningsdatum 
4 juni 2017

Verksamhetschef till gatuavdelningen

Arbetsplatsbeskrivning
Stadsbyggnadsförvaltningen är en viktig del av tillväxtarbetet. Förvaltningen planerar, projekterar och bygger samt ansvarar för drift och underhåll av den offentliga miljön i Eskilstuna. Förvaltningen arbetar på uppdrag av stadsbyggnadsnämnden. Gatuavdelningen har väghållaransvaret på kommunens gator, anläggningar och gång- och cykelbanor, vattenleder samt olika tekniska anläggningar. Vidare genomför avdelningen nybyggnation av gator och vägar, VA, cykelbanor m.m. på uppdrag av den egna förvaltningen och kommunala bolag.

Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och utforma en stad i tillväxt?

Som verksamhetschef på gatuavdelningen leder du och fördelar arbetet på anläggningsenheten. Du ingår i en chefsgrupp tillsammans med två andra verksamhetschefer. Du kommer att arbeta med att utveckla verksamheten enligt uppsatta mål och ekonomiska ramar.

Dina arbetsuppgifter består också av att analysera och följa upp verksamheten, bidra till effektivisering av arbetsprocesser, upprätta budget och kalkyler samt att bevaka och vara uppdaterad om lagar och verktyg inom området. Du kommer också att ansvara för arbetsmiljön på din enhet.

Tillsammans med kunniga och erfarna medarbetare är du delaktig i att sätta prägeln för en modern organisation där vi nyttjar teknik och kompetens på ett tydligt sätt.

Vi söker en ledare som kan motivera och stödja medarbetare i verksamheten och skapa delaktighet för att tillsammans fokusera på samma mål och ha ett gemensamt synsätt. Det är en utåtriktad roll som innehåller mycket samarbete både internt inom Kommunen, men också externt med entreprenörer, medborgare, myndigheter, intresseorganisationer och vägföreningar.

Befattningen är för rätt person både intressant och utvecklande. Rollen präglas till stor del av självständighet, flexibilitet och frihet under ansvar. Vi sitter i fräscha och ändamålsenliga lokaler.

Du har ett nära stöd från två andra chefskollegor samt från förvaltningens centrala stödfunktioner som till exempel HR, ekonomi, löneservice, kvalitet, verksamhetsutveckling och kommunhälsa.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleutbildning som ingenjör inom väg, vatten, bygg eller anläggning alternativt motsvarande erfarenhet förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Du behöver ha minst fem års yrkeserfarenhet inom områden som till exempel anläggning, bygg, drift och underhåll eller någon form av entreprenörsverksamhet.

Har du tidigare gått ledarskapsutbildning eller har erfarenhet av personalledning eller mål- och verksamhetsstyrning är det meriterande. Ett stort fokus i rollen kommer att vara utveckling och förändring och det är därmed en fördel med tidigare erfarenhet av förändringsarbete. Det är också positivt om du har insikt i hur en politiskt styrd organisation fungerar. Det är viktigt att du har förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift och har goda kunskaper i Officepaketet.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för organisationens framgång och för att lyckas i rollen är det viktigt att du är kommunikativ och har lätt för att skapa öppna och förtroendefulla relationer med andra. Vi söker en modig ledare som bidrar till nytänkande och måluppfyllelse. Vi tror också att du är en välorganiserad och drivande person som vill vara med och utveckla den här verksamheten tillsammans med oss.

Anställningens omfattning
Anställningsform:   Tillsvidareanställning
Omfattning:   Heltid
Tillträde:   2017-08-01

Ansökan
Ansök senast:   2017-06-04
Referensnummer:   3727
Löneform: Månadslön.
Antal annonserade arbetstillfällen:   1
Arbetstid: Dagtid.

Kontakt
Joanna Lindgren, Rekryterare, 016-7101972

Övrigt
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Lediga jobb

6 lediga jobb just nu!

Byggprojektledare

Gnestahem AB
Södermanlands län
Sista ansökningsdatum 
15 augusti 2018

Byggprojektledare

SBC
Stockholms län
Sista ansökningsdatum 
17 juli 2018

Regionchef Mellan

Sveriges Byggindustrier
Östergötlands län
Sista ansökningsdatum 
15 augusti 2018

Byggteknisk Expert / Byggnadsingenjör

Cramo Adapteo
Västra Götalands län
Sista ansökningsdatum 
17 juli 2018

Byggprojektledare i Stockholm och Göteborg

PCS Modulsystem
Stockholms län
Sista ansökningsdatum 
30 juni 2018

Byggprojektchef

Husab
Stockholms län
Sista ansökningsdatum 
30 juni 2018