Meny

Upphandlingschef Exploateringskontoret

Lediga jobb
Fasticon Kompetens, Stockholms län
Sista ansökningsdatum 
17 september 2017

Upphandlingschef Exploateringskontoret

Vi söker dig som brinner för ledarskap och vill vara med och bygga framtidens Stockholm

Stockholms stad är inne i ett expansivt skede där exploateringskontoret har en viktig roll i att utveckla och bygga huvudstaden. Upphandlingsenheten säkerställer att Exploateringskontoret har tillgång till de konsult- och entreprenadtjänster som krävs för att kontoret ska kunna utföra sitt uppdrag att bygga framtidens Stockholm, i många av landets mest uppmärksammade projekt. Exploateringskontoret uppfattas i dag av marknadernas aktörer som en seriös, kompetent, lyhörd och utvecklingsinriktad aktör. Exploateringskontoret har idag cirka 225 anställda och sitter i Tekniska Nämndhuset fem minuter från T-centralen.

Tjänsten

Som upphandlingschef ansvarar du för Exploateringskontorets upphandlingsenhet. Rollen innebär personalansvar för tio medarbetare. Upphandlingsenheten stöttar idag inte bara Exploateringskontoret i upphandlingsfrågor, utan har ett utvecklat samarbete även med andra  tekniska förvaltningar inom staden. Du ingår i ledningsgruppen för avdelningen Miljö och teknik och förväntas bidra till hela avdelningens utveckling.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Ansvar för och utveckling av Exploateringskontorets upphandlingar och avtal
  • Medverka vid upphandling av konsulter och entreprenörer enligt LOU
  • Personalansvar samt vid behov leda och ansvara för konsulter
  • Ansvar för regelbundna uppföljningar och analyser av tekniska konsult- och entreprenadupphandlingar
  • Verka för goda samarbeten med interna och externa aktörer

Kvalifikationer

Du ska ha högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du ska ha arbetat med upphandlingsrelaterade frågor i minst 5 år. Det är stark meriterande om du har erfarenhet av personalansvar. Du har goda kunskaper inom upphandling och entreprenadjuridik och har med fördel arbetat mot/i byggbranschen. Vidare har du goda kunskaper i Officepaketet och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som trivs i ledarrollen och har förmågan att skapa engagemang och delaktighet. Du leder, motiverar och förser andra med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Din roll innebär många interna och externa kontakter därför är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och är duktig på att bygga relationer. Du har en god strategisk förmåga angriper olika frågeställningar utifrån ett helhetsperspektiv. Vidare har du lätt för att driva processer framåt och att  arbeta strukturerat.

Ansökan

För att söka tjänsten, registrera ditt CV och ditt personliga brev på www.fasticonjobb.se och tryck på sök jobbet. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt vi bearbetar dem löpande dock är sista ansökan 170917.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Sabina Skelton på sabina.skelton@fasticonkompetens.se eller 0734-15 43 18.