Meny

Sveriges Byggindustrier söker energiexpert

Lediga jobb
Sveriges Byggindustrier, Stockholms län
Sista ansökningsdatum 
6 juli 2017

Sveriges Byggindustrier söker energiexpert

Vill du bli vår nya energiexpert?

Var med och verka för ett hållbart samhällsbyggande i världsklass!

Till vårt nationella kansli i Stockholm söker vi en energiexpert som ska arbeta med frågor relaterade till energianvändning i byggsektorn. I rollen som energiexpert arbetar du både strategiskt och operativt.

 

Du företräder Sveriges Byggindustrier i energirelaterade frågor både i Sverige och internationellt.  Du kommer att ägna dig åt opinionsbildning, påverkansarbete, arbete i branschgrupper och att skriva remissvar. I ditt arbete samverkar du med andra medarbetare inom den näringspolitiska enheten, andra organisationer, myndigheter, högskolor och Sveriges Byggindustriers medlemsföretag. En annan stor del av ditt arbete är att ge stöd till Sveriges Byggindustriers medlemsföretag och deras medarbetare i energifrågor genom omvärldsbevakning, information och rådgivning. Du kommer även att utveckla information i skrift och hålla olika typer av presentationer och framföranden. Resor ingår i tjänsten.

 

Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleutbildning och expertkompetens i energifrågor. Goda kunskaper i engelska, kommunikationskompetens och projektledarerfarenhet är förutsättningar för att bli framgångsrik som energiexpert. Du behöver även ha ett självständigt arbetssätt, hög integritet, initiativförmåga och mycket god samarbetsförmåga. Vi värdesätter erfarenheter från byggsektorn, myndighetskontakter och samverkan med högskolor.

 

Du erbjuds

Du erbjuds en stimulerande och utvecklande roll, ett brett nätverk och ett självständigt arbete med stor frihet under ansvar. Hos oss får du möjlighet att vara med och påverka förutsättningarna för byggbranschens energieffektivisering på kort och lång sikt.

 

Frågor om tjänsten

Frågor besvaras av Björn Wellhagen, näringspolitisk chef, bjorn.wellhagen@sverigesbyggindustrier.se, 08-698 58 65.

 

Välkommen med din ansökan senast den 6 juli.

 

Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan så snart som möjligt till HR@sverigesbyggindustrier.se

 

Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta HR-chef Helene Dahlgren, helene.dahlgren@sverigesbyggindustrier.se, 08-698 58 28.