Meny

Projektekonom samt avdelningschef till Stora Projekt sökes till Täby Kommun

Lediga jobb
Advice Executive Search, Stockholms län
Sista ansökningsdatum 
27 augusti 2017

Projektekonom samt avdelningschef till Stora Projekt sökes till Täby Kommun

Täby är en av Sveriges mest attraktiva kommuner med närhet till både arbetsplatser, grönområden och skärgård. Täby ligger strategiskt placerat strax norr om Stockholm och det bor ca 69 000 personer här. Täby kommun ser ljust på framtiden och bygger därför fler bostäder, välkomnar fler företag och satsar på förbättrad service med stor valfrihet. Täby – att växa med. 

Täby kommun står inför ett mycket expansivt skede i sin utveckling och det övergripande målet att utveckla kommunen till att bli en stark del av Stockholmsregionen med Täby centrum – Arninge som en ny regional stadskärna. Täby kommun driver en omfattande bebyggelseutveckling tillsammans med en kraftfull och långsiktig utveckling av kollektivtrafiken. Stadsmässighet samt nyskapande och särskiljande arkitektur är viktiga ledord när bostäder och arbetsplatser ska växa fram. Utvecklingsområdena är många och stora intressanta planerings- och byggprojekt står på agendan. 

Samhällsutvecklingskontoret består av sex avdelningar; Plan - och exploateringsavdelningen, strategisk avdelning, samhällsserviceavdelning, fastighetsavdelning, teknik och stadsmiljöavdelning samt avdelning för stora projekt. Tjänsten finns på avdelning stora projekt.

Arbetsbeskrivning: Projektekonom 
Rollen ingår i staben för avdelningen Stora Projekt med ett övergripande ansvar för att utveckla och driva avdelningens ekonomiarbete i alla stora projekt. Rollen kommer att vara en del i projektchefsgruppen med ett ansvar att driva utvecklingsfrågor och samordning av arbetet inom avdelningen. Det innebär också att delta i arbetet med ekonomiska avstämningar samt kvartalsrapportering i projekten tillsammans med projektchefer och projektcontroller. 

Projektekonomen kommer att utveckla och implementera riktlinjer för ekonomistyrning i de stora projekten, samt även ansvara för utbildning i ekonomistyrning för avdelningen. Vidare innebär rollen att vara länken mellan projekten och kommunens ekonomifunktion gällande ekonomistyrning. 

Rapportering sker till avdelningschef som är närmsta chef, samt till projektcontrollern.

Kvalifikationer: Projektekonom 
Vi söker dig som har högskoleexamen eller motsvarande erfarenhet inom byggsektor. Du har även erfarenhet av entreprenader, antingen från entreprenadföretag eller beställarorganisationer. Du ska även ha kunskap om entreprenadjuridik, förståelse för ingångna entreprenadavtal vid byggandet av allmänna anläggningar. 

Meriterande är kunskap inom kalkylprogrammet MAP samt förståelse för en politisk styrd organisation.

Arbetsbeskrivning: Avdelningschef Stora Projekt 
Som avdelningschef för stora projekt kommer du att vara med i utvecklandet av Täby kommun vilket bland annat innebär att vara delaktig i och operativt ansvarig för den stora expansionen som Täby Kommun står inför. Du svarar från beställarperspektiv ihop med en mycket bygg- och projektkompetent avdelning för ett antal riktigt stora projekt, bl a Täby Park, Västra Roslags-Näsby, Arninge-Ullna samt utbyggnad av Roslagsbanan..

Rollen innefattar såväl ekonomiskt resultatansvar som personalansvar. Arbetsuppgifterna som chef för verksamheten är av strategisk karaktär och du kommer att ansvara för att upprätthålla verksamhetsplanen och styra verksamheten mot olika uppställda mål.

Avdelningschefen kommer att sitta i ledningsgruppen för samhällsutvecklingskontoret och rapporterar till samhällsutvecklingschefen.

Kvalifikationer: Avdelningschef Stora Projekt 
Vi söker dig med gedigen erfarenhet av stora byggprojekt samt stadsbyggnadsfrågor med fokus på utbyggnad och tekniskt genomförande. Du är civilingenjör inom samhällsbyggnad eller motsvarande. Du behöver ha mycket goda kunskaper i projektarbete, projektledning och projektekonomi då huvuddelen av avdelningens verksamhet drivs i projektform enligt kommunens projektmodell. Goda kunskaper i stadsbyggnadsprocessen, LOU och entreprenadjuridik är en förutsättning. Det är också meriterande men ej nödvändigtmed tidigare erfarenhet från politiskt styrd organisation. 

Anställningarnas omfattning 
Båda tjänsterna är tillsvidareanställningar med tillträde snarast. 

Kontakt 
För mer information om tjänsten, gå in på: http://taby.se/Arbeta-i-Taby/Lediga-jobb/. Sista ansökningsdagen är 27e augusti. För frågor gällande tjänsten kontakta gärna Gustaw Lindhall på telefon 072-3299494 eller gl@advice-es.comwww.advice-es.com

Lediga jobb

7 lediga jobb just nu!

Byggprojektledare

Gnestahem AB
Södermanlands län
Sista ansökningsdatum 
15 augusti 2018

Byggprojektledare

SBC
Stockholms län
Sista ansökningsdatum 
17 juli 2018

Regionchef Mellan

Sveriges Byggindustrier
Östergötlands län
Sista ansökningsdatum 
15 augusti 2018

Byggteknisk Expert / Byggnadsingenjör

Cramo Adapteo
Västra Götalands län
Sista ansökningsdatum 
17 juli 2018

Byggprojektledare i Stockholm och Göteborg

PCS Modulsystem
Stockholms län
Sista ansökningsdatum 
30 juni 2018

Byggprojektchef

Husab
Stockholms län
Sista ansökningsdatum 
30 juni 2018

Driftingenjör gata

Täby kommun
Stockholms län
Sista ansökningsdatum 
24 juni 2018