Meny

Exploateringskontoret söker chef till enheten för trafikplanering

Lediga jobb
Stockholms Stad, Stockholms län
Sista ansökningsdatum 
20 maj 2018

Exploateringskontoret söker chef till enheten för trafikplanering

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Avdelningen för Miljö och teknik arbetar med stadens investeringar vid utbyggnaden av nya stadsdelar, vid förnyelse och förtätningar i befintliga områden samt vid anläggandet av nya gator, torg och parker. Vi leder stora som små infrastruktur- och stadsmiljöprojekt fram till färdig anläggning där en projektbudget kan ligga på allt från några miljoner till flera miljarder.

Avdelningen är en renodlad beställarorganisation och utför ingen egen projektering. I avdelningen ingår idag enheterna för byggprojektledning, miljö, upphandling samt trafik och landskap.

Den nuvarande enheten för trafik och landskap kommer att delas upp i två enheter, en för landskapsarkitektur och en för trafikplanering. Vi söker nu en chef för enheten för trafikplanering som idag omfattar ca 10 trafikplanerare. 

Arbetsuppgifter
Du har ett verksamhetsansvar för enheten och personalansvar för dess medarbetare. Du ingår i ledningsgruppen för avdelningen Miljö och teknik och medverkar till hela avdelningens utveckling. Ditt ansvar innebär budget- och verksamhetsansvar för enheten. Arbetet spänner över hela exploateringsprocessen från idé till färdigställande i projekt fördelade över hela Stockholms stad. Rollen

inkluderar även arbetsuppgifterna:

  • Personal- och arbetsmiljöansvar för din grupp
  • Coacha, leda och utveckla enhetens personal och verksamheten mot stadens uppsatta mål
  • Ta fram mål och aktiviteter som bidrar till att stadens vision och mål uppfylls
  • Följa upp och utveckla beslutade processer, policys och genomförda projekt
  • Samverka med övriga aktörer i staden för att utveckla stadens gemensamma strategi och måldokument för stadsutveckling
  • Omvärldsbevakning
  • Samverka med externa och interna aktörer, myndigheter och organisationer

Kvalifikationer
Vi söker dig som är en engagerad och coachande ledare med erfarenhet av att leda självgående medarbetare i en dynamisk miljö. Du har högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har flerårig erfarenhet som trafikplanerare, gärna från offentlig förvaltning. Du kommunicerar väl på svenska både muntligt och skriftligt. Erfarenhet av att framgångsrikt leda och utveckla verksamheter är meriterande, liksom erfarenhet av att ingå i en ledningsgrupp.

Personliga egenskaper
Du är en tydlig och strategisk ledare med god förmåga att lyfta blicken och se helheten. Det är centralt i rollen att du ser vad som är bra för staden och kontoret i stort och utifrån det gör korrekta och väl avvägda prioriteringar och bedömningar. Vidare är du strukturerad och trivs i en strategisk roll där du får vara med och fatta beslut och bidra till utveckling. Som ledare har du förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Det är också viktigt att du är flexibel och trivs i en föränderlig och utvecklande miljö där den ena dagen inte är lik den andra.

Vi erbjuder
Exploateringskontoret erbjuder ett öppet och prestigelöst arbetsklimat, med stor respekt för din kompetens. Vi erbjuder dig en trygg arbetsplats med kollektivavtal och förmåner som tjänstepension, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, föräldraledighetstillägg och flexibel arbetstid. Kontoret ligger på Fleminggatan i centrala Stockholm, endast fem minuters promenad från Centralstationen. Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- och orienteringsförmåga.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Stockholms stad är inne i ett expansivt skede och på exploateringskontoret har vi en viktig roll i att utveckla och bygga huvudstaden. Vi arbetar med många av Sveriges mest intressanta och uppmärksammade stadsutvecklingsprojekt. Exploateringskontoret är en av stadens förvaltningar och lyder under exploateringsnämnden. Vi ansvarar bland annat för utveckling och förvaltning av stadens mark, exploatering för bostäder och företagsområden och stadens investeringar i gator och parker i exploateringsprojekt.
Vi är cirka 240 medarbetare.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2018/2711
Kontakt:
Göran Carlberg, 08-508 265 89
Johanna Lidehäll, 08-508 265 88
Facklig företrädare:
Hampus Olesund, SACO, 08-508 266 55
Luis Lopez, Vision, 08-508 279 29
Sista ansökningsdag: 2018-05-20
Utbildningskrav: Högskola/Universitet