Meny

Enhetschef projekt- och upphandlingsavdelningen

Lediga jobb
Fasticon Kompetens, Stockholms län
Sista ansökningsdatum 
22 november 2017

Enhetschef projekt- och upphandlingsavdelningen

Fastighetskontoret förvaltar och utvecklar ett unikt och spännande fastighetsbestånd viktigt för Stockholms invånare, företagare och besökare. Uppdraget är i första hand att förvalta och utveckla lokaler för stadens egna behov – exempelvis kontorslokaler, offentliga lokaler och lokaler för idrott och kultur. I fastighetsbeståndet finns allt från brandstationer, bergrum, saluhallar och salutorg till slott och herrgårdar, villor och små torp på landet. Fastighetskontoret förvaltar även stadens natur- och friluftsområden utanför kommungränsen. Fastighetskontoret har cirka 150 medarbetare.

Vi söker dig som brinner för ledarskap, utveckling och byggprojekt. På fastighetskontoret får du chansen att arbeta med Stockholms Stads mest unika och karaktäristiska fastigheter från ax till limpa.

Tjänsten
Vi söker ytterligare en enhetschef till projekt- och upphandlingsavdelningen. Enheten är nybildad och kommer att fokusera på att kvalitetssäkra och effektivisera underhållsprojekt upp till cirka 20 miljoner. Huvuduppgiften för hela avdelningen är att genomföra kontorets byggprojekt både underhålls- och investeringsprojekt.

I samråd med avdelningschef ansvarar du för att utveckla det strategiska, övergripande och långsiktiga arbetet för din enhet. I din roll ingår också att vara en del i avdelningsledningen och bidra till att utveckla hela projektavdelningen tillsammans med avdelningschefen, tre enhetschefer och en projektcontroller.

Ditt team består av ett tiotal projektledare med varierad bakgrund och erfarenhet. som arbetar i projekt med en total budget på cirka 300 miljoner kronor/år. Fastighetskontoret sitter i centrala Stockholm endast ca tio minuters gång från centralstationen.

Arbetsuppgifter/ansvarsområde

  • Övergripande ansvar för mål, styrning och resultat
  • Leda och fördela arbetet på din projektenhet
  • Budget och personalansvar
  • Utveckla och arbeta med processer och rutiner för att säkerställa kvalitet och ekonomi
  • Bevara och utveckla samarbetet mellan projektenheten och övriga enheter och avdelningar på kontoret
  • Aktivt driva och delta i arbetet som för hela avdelningen framåt

Kvalifikationer
Vi söker dig som har utbildning inom fastighetsekonomi/fastighetsteknik eller annan likvärdig utbildning alternativt arbetslivserfarenhet erfarenhet som motsvarar kunskaper. Du har flera års chefserfarenhet med goda resultat samt erfarenhet av komplexa byggprojekt. För rollen krävs att du har erfarenhet av arbete med processutveckling och har god förståelse i arbetssätt och processer i projekt. Har du tidigare erfarenhet av förändringsarbete är det starkt meriterande.

Personliga egenskaper
Som person är du stabil, lyhörd och har god självinsikt. Du brinner för ledarskap och är en lagbyggare som sprider engagemang, glädje och motivation hos dina medarbetare. Du tänker strategiskt och tar ansvar för din uppgift och driver processerna vidare både utifrån ett enhets- och helhetsperspektiv. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Det är viktigt att du samarbetar bra med andra människor, lyssnar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. 

Vad vi kan erbjuda dig
Fastighetskontoret förvaltar och utvecklar många av Stockholms Stads mest unika och karaktäristiska fastigheter. Fastighetskontoret erbjuder dig ett spännande uppdrag och en arbetsplats där du kommer att få ta mycket eget ansvar, samtidigt som stöd finns hos många erfarna och kunniga kollegor. Du kommer till ett kreativt och inkluderande arbetsklimat och vår gemensamma strävan är att skapa värden och attraktiva miljöer som lämnar positiva avtryck. Att arbeta hos oss är alltid varierande och ger möjligheter till personlig utveckling. Vi sammanfattar vår värdegrund i fyra begrepp: Ansvarstagande, Nytänkande, Professionalism och Helhetsperspektiv.

För mer info om fastighetskontoret, vänligen besök www.stockholm.se/fastighetskontoret

Ansökan
Om du tycker att tjänsten som enhetschef för projekt passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast. Sista ansökningsdag är 22 november, urval sker löpande. I denna rekrytering samarbetar fastighetskontoret med Fasticon Kompetens AB.

För att söka tjänsten, registrera din CV på www.fasticonjobb.se och bifoga gärna ett personligt brev. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Sabina Skelton på sabina.skelton@fasticonkompetens.se på 073-415 43 18.