Meny

Arbetsmiljösamordnare till Exploateringskontoret

Lediga jobb
Stockholms Stad, Stockholms län
Sista ansökningsdatum 
22 april 2018

Arbetsmiljösamordnare till Exploateringskontoret

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Är du en erfaren arbetsmiljöingenjör som är redo för nya utmaningar? Värdesätter du en arbetsplats med engagerade medarbetare som fokuserar på kvalitet och säker arbetsmiljö? Då är detta tjänsten för dig!

Nu söker vi en arbetsmiljösamordnare till exploateringskontoret, Stockholms stad. Som arbetsmiljöingenjör på avdelningen för Miljö och teknik kommer du att stödja Exploateringskontorets projekt i dess olika skeden med alla former av arbetsmiljöfrågor. Du leder också  utvecklingen av Exploateringskontorets arbetsmiljöarbete och säkerhetskultur kopplat till kontorets arbetsmiljöansvar i egenskap av byggherre.

Arbetsuppgifter

  • Utbilda och stötta chefer och medarbetare i frågor som rör byggherrens arbetsmiljöansvar
  • Upprätta mål och handlingsplaner
  • Utföra revisioner och stickprover
  • Arbeta systematiskt och synliggöra säkerhetsarbetet som en del av kontorets kultur
  • Utveckla kontorets arbetssätt inom arbetsmiljöområdet
  • Implementera nya lagar, regler och föreskrifter kopplat till bygg- och anläggningsarbete i kontorets arbetsprocesser.
  • Delta i kontorets styrgrupp för byggherrens arbetsmiljö

Kvalifikationer
Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens. Du har flerårig erfarenhet av arbete med arbetsmiljöfrågor kopplat till bygg- och anläggningsprojekt och goda kunskaper inom Bas U och Bas P. Du har med fördel arbetat i en beställarorganisation.

Personliga egenskaper
I din roll som arbetsmiljösamordnare har du en samordnande roll med interna och externa kontakter. Det betyder att du är duktig på att hantera andra människor och kan vara tydlig och formulera dig väl inför grupper och enskilda personer. Du är en god kommunikatör som löser konflikter på ett konstruktivt sätt och får aktörer att arbeta mot samma mål. Du arbetar strukturerat.

Vi erbjuder
Exploateringskontoret erbjuder ett öppet och prestigelöst arbetsklimat, med stor respekt för din kompetens. Tillsammans med dina kollegor leder du arbetet med stora som små infrastruktur- och stadsmiljöprojekt fram till färdig anläggning. Hos oss arbetar du med cirka 240 kollegor med ett stort engagemang och som brinner för att utveckla och bygga Stockholms stad.

Vi erbjuder dig en trygg arbetsplats med kollektivavtal och förmåner som tjänstepension, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, föräldraledighetstillägg och flexibel arbetstid. Kontoret ligger på Fleminggatan i centrala Stockholm, endast fem minuters promenad från Centralstationen. Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- och orienteringsförmåga.