Meny

Adjunkt i bygg- och anläggningsteknik, väg och VA

Lediga jobb
KTH, Stockholms län
Sista ansökningsdatum 
22 februari 2017

Adjunkt i bygg- och anläggningsteknik, väg och VA

Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad
KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad är en av tio skolor på KTH. Hos oss arbetar ca 700 personer och vi har ca 3 000 studenter. Vi har en unik bredd på ämnesutbudet där vi utbildar och forskar om framtidens samhälle, om hur städer, byggnader och infrastruktur ska utformas och byggas. Hur man skapar goda livsmiljöer för människor och samtidigt tar hänsyn till miljö, energi, ekonomi och sociala faktorer. Vi är stolta över de goda kontakter vi har med näringsliv och andra aktörer i omvärlden.

Ämnesområde
Bygg- och anläggningsteknik väg och VA.

Ämnesbeskrivning
Ämnesområdet omfattar byggteknik hus, anläggningsteknik mark, väg- och banteknik, VA och GIS. I ämnena ingår planering, projektering, dimensionering och produktionslogistik samt drift och underhåll. Vidare ingår tillämpningar av datorapplikationer och bygginformationsmodellering (BIM), studier av materialval och tekniska lösningar, samt byggmetoder för att uppnå uppsatta mål med hållbart byggande.

Arbetsuppgifter
Undervisning på grundnivå, kursutveckling integrerat mellan akademi och näringsliv.

Behörighet
Behörig att anställas som adjunkt är den som har:

  • avlagt examen från grundläggande högskoleutbildning inom teknikområdet eller har motsvarande kompetens,
  • yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen, samt
  • visat pedagogisk skicklighet.

Bedömningsgrunder
Den ämnesmässiga skickligheten och yrkesskickligheten ska vara väl dokumenterad och relevant för anställningen. För anställning som adjunkt krävs industriell erfarenhet eller annan relevant yrkeserfarenhet, i normalfallet med minst fyra år i kvalificerad befattning med anknytning till aktuellt ämnesområde, varvid skicklighet avseende utvecklingsarbete inom området beaktas.

  • Av högsta betydelse är den sökandes pedagogiska skicklighet och förmåga till egenutveckling som lärare. Med detta avses den sökandes förmåga att på svenska kunna genomföra aktuella kurser av hög kvalitet inom grundutbildningen, samt den sökandes intresse och förmåga till pedagogisk utveckling samt deltagande i programmets pågående ämnesintegrerade utvecklingsarbete.
  • Av näst högst betydelse är den sökandes kunskap och erfarenhet av olika relevanta datorapplikationer. Den sökande skall ha goda datakunskaper med tillämpning inom grundläggningsprojektering med stöd av BIM samt erfarenhet med projektering inom bygg och anläggning inom mark, väg, VA och GIS och/eller produktion.
  • Av betydelse är även den sökandes förmåga att samverka med det omgivande samhället samt att informera om forskning och utvecklingsarbete är också av betydelse. Likaså är den sökandes förmåga att utveckla och leda verksamhet och personal av betydelse, däri ingår att ha kunskap om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskild fokus på jämställdhet.

Fackliga representanter
Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan
Du som sökande har huvudansvaret för att ansökan är komplett utifrån annonsen. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time).

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem.

Övrigt
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer A-2016-1558
Kontakt        
Maja Maurin, HR-handläggare, 08-790 9424
Per-Magnus Roald, avdelningschef, 08-790 4868
Publicerat  2017-01-10
Sista ansökningsdag 2017-02-22

Lediga jobb

6 lediga jobb just nu!

Byggprojektledare

Gnestahem AB
Södermanlands län
Sista ansökningsdatum 
15 augusti 2018

Byggprojektledare

SBC
Stockholms län
Sista ansökningsdatum 
17 juli 2018

Regionchef Mellan

Sveriges Byggindustrier
Östergötlands län
Sista ansökningsdatum 
15 augusti 2018

Byggteknisk Expert / Byggnadsingenjör

Cramo Adapteo
Västra Götalands län
Sista ansökningsdatum 
17 juli 2018

Byggprojektledare i Stockholm och Göteborg

PCS Modulsystem
Stockholms län
Sista ansökningsdatum 
30 juni 2018

Byggprojektchef

Husab
Stockholms län
Sista ansökningsdatum 
30 juni 2018