Meny

På gång

21
mar

Bygg Göteborg

21-23 mars 2019
Åbymässan, Göteborg

Bygg Göteborg  är en ny mässa som kommer att hållas 7-8 februari 2019 i Sveriges modernaste mässanläggning – Åbymässan - som står klar januari 2019.

På torsdagen anordnar man tillsammans med Åbytravet V64 loppet Byggvarvet för trevligt fortsatt mingel efter mässan. På fredagen arrangeras Trackday där möjligheten finns att provköra yrkesbilar från alla stora bilmärken.

Agendan tas fram i nära samarbete med organisationer, myndigheter och företag som alla gemensamt verkar för regionernas utveckling.

26
mar

Årets Bygge

26 mars 2019
Cirkus, Stockholm

Vilket projekt tar hem den prestigefulla utmärkelsen Årets Bygge 2019? På Årets Bygge-galan på Cirkus får vi veta! Nytt för i år är ett heldagsprogram med intressanta seminarier som tar helhetsgrepp om samhällsbyggnadssektorn.

26
mar

Kulturmiljöfrågor i planeringen

26-27 mars 2019
Stockholm

Att balansera kraven på en effektiv och tillväxtfokuserad samhällsplanering mot en ansvarsfull och lyhörd hänsyn till värdefulla kulturmiljöer kan vara en utmaning. Det är också temat för en tvådagars konferens i regi av Teknologisk Institut.

27
mar

Bygg Malmö

27-28 mars 2019
Malmömässan, Malmö

Bygg Malmö är en ny spännande mötesplats där branschen, branschorganisationer, regionala och kommunala instanser möts och inspireras av varandra, deltar i debattpaneler och får chansen att avhandla viktiga frågeställningar för framstegsprocessen som: hållbarhet, digitalisering och resursbrist inom regionen. Här möts engagerade deltagare inom infrastruktur, bostäder, kommersiella fastigheter och samhällsbyggnadsnation med visioner för regionens utveckling i framtiden.

2
apr

Business Arena Malmö

2 april 2019
Clarion Hotel & Congress Malmö Live

År 2018 hade Business Arena Malmö 1 001 deltagare och 137 medverkande talare. Den 2 april 2019 är det dags igen. Inspirerande talare och givande möten utlovas.
 

10
apr

Bostadsforum

10-11 april 2019
Quality Hotel Friends

50 talare delar scen på årets upplaga av Bostadsforum. Första dagen står politik, konjunktur, trender och nyheter i fokus i det gemensamma spåret. Dagen efter delas samtalen upp i två parallella temaspår: Bostadsmarknad, finansiering och projektutveckling, samt Kommunerna och Allmännyttan.

11
apr

Solpaneler – en lysande affär?

11 april 2019
Sabis, Näringslivets hus, Stockholm

Hur räknar du på solelsproduktion för din fastighet? Och hur fungerar systemet? Lär dig detta och mycket annat i Fastighetsnytt Akademis utbildning med kursledare från Solkompaniet.

7
maj

Elfack

7-10 maj 2019
Svenska Mässan, Göteborg

Nordens största mötesplats där hela el- och energibranschen visar nya produkter och lösningar. Här träffas 25 000 medverkande inom el- och energibranschen för att göra affärer, knyta kontakter, hitta nya lösningar, få inspiration och kunskapsutbyte.

9
maj

Buller – det senaste inom lagstiftning och åtgärder

9 maj 2019
IVA Konferenscenter, Stockholm

Aktuell Hållbarhet anordnar en utbildning om nya regler kring buller. Utbildningen går bland annat igenom regelsystemet om byggande och tillstånd rörande buller,
hur koppling mellan miljöbalken och PBL fungerar och vad du behöver beakta när det gäller buller i samband med nybyggnation eller ny planering, så som lokalisering, utformning och placering.
 

16
maj

Business Arena Göteborg

16 maj 2019
Svenska Mässan, Göteborg

År 2018 deltog över 1 100 personer och några av landets mest tongivande företag, kommuner och organisationer på Business Arena Göteborg. Den 16 maj är konferensen tillbaka, som vanligt på Svenska Mässan.

21
maj

Nudging för dig inom fastighet och samhällsbyggnad

21 maj 2019
Citykonferensen, Stockholm

Nudging handlar om att påverka människors beteende genom att arrangera en valsituation så att det blir lätt att göra rätt. Hur kan vi bygga bostadsmiljöer som gör det lätt att göra rätt och uppmuntrar till delande av resurser, fysisk aktivitet och gemenskap? Hur kan vi få yrkesarbetare att lämna in tillbud eller återvinna mer på byggarbetsplatsen? Genom framgångsrika case lär du dig att tillämpa nudging i praktiken

23
maj

Brodagen

23 maj 2019
Bygget, Stockholm

Rambolls Bro- och anläggningsdag bjuder på en eftermiddag och kväll med kunniga talare inom trafik och infrastruktur. Utbyggnaden av Stockholms tunnelbana, aktuella trafikinvesteringar och stålbroar är några av punkterna på programmet.

17
jun

Mötes­plats Samhällsbyggande

17-18 juni 2019
Slaktkyrkan, Stockholm

Sveriges kommuner och landsting bjuder in till en ny mötesplats för dagens och morgondagens samhällsbyggande. Här samlas erfarenhet och kunskap inom planering och byggande, näringslivsutveckling, regional utveckling, infrastruktur, kollektivtrafik, digitalisering, innovation, kultur och fritid. Konferensen vänder sig till förtroendevalda, ledande tjänstepersoner och strateger i kommuner och regioner.

25
sep

PBL – praktisk tillämpning och de senaste nyheterna

25 september 2019
Citykonferensen, Stockholm

En heldagsutbildning som ger dig grundläggande kunskaper i 2011 års plan– och bygglag (PBL) och de senaste nyheterna. Utbildningen lägger stort fokus på praktisk tillämpning av lagen. Utbildningen går bland annat igenom de intresseavvägningar som ska göras vid detaljplanering och bygglovsgivning, plansystemet med översiktsplaner och detaljplanering och kraven på byggnader