Meny

Nyheter

Idag 12:01
Avgående civil- och bostadsminister Stefan Attefall (KD) får ge upp sin riksdagsstol. Personrösterna räcker inte till.
Idag 10:36
Instagram och film var en del i säkerhetsarbetet när Veidekke anordnade sin årliga säkerhetsvecka. Under året som gått har Veidekke även satsat på att vidareutbilda alla underentreprenörer som jobbar på företagets byggen.
Idag 09:18
Avgående civil- och bostadsminister Stefan Attefall (KD) får både ris och ros för sina utredningar och regelförenklingar i Byggindustrins enkät till byggare och experter. Åren från 2011 och framåt har sett närmare 70 utredningar i byggprocessens olika delar. Själv är han frustrerad över att han inte få fortsätta.
Igår 12:19
Energieffektiviseringen av byggnader kan påverka brandsäkerheten. Enligt en undersökning från Paroc anser var femte brandkonsult att nuvarande byggregler inte är tillräckliga vad gäller brandsäkerheten.
17 september
NCC startar ett teknikprogram för gymnasie­ingenjörer i Stockholm och Göteborg. Utbildningen är ett samarbete med byggföretaget och Kunskapsgymnasiet och är skräddarsydd för att få fram platschefer och arbetsledare till byggbranschen.
16 september
Stockholmshem vinner markanvisningstävlingen för Brofästet, en kommande etapp i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. Det vinnande försalget omfattar två plusenergihus med totalt 43 lägenheter.
16 september
Varaktigt och komplicerat. Det är sådana projekt som skänker platschefer mest stolthet, enligt en ny undersökning från fibercementtillverkaren Cembrit.
16 september
Ett av Europas modernaste djursjukhus har börjat ta emot patienter. En del utrustning är så modern att det kan komma tvåbenta också.
15 september
Skanska får i uppdrag av Hyresbostäder i Norrköping att bygga fyra hus med totalt 51 lägenheter. Ett av husen är en radhuslänga, de andra tre är flerfamiljshus i tre till fem våningar.
15 september
I samband med att Skanska bygger bostäder i stadsdelen Kviberg i Göteborg kommer ungdomar i närområdet att erbjudas praktikplatser på arbetsplatsen. Projektet är ett samarbete med Fryshuset i Kviberg och Arbetsförmedlingen i Gamlestan.