Meny

Nyheter

Idag 14:02
Skanska får i uppdrag av Hyresbostäder i Norrköping att bygga fyra hus med totalt 51 lägenheter. Ett av husen är en radhuslänga, de andra tre är flerfamiljshus i tre till fem våningar.
Idag 13:49
I samband med att Skanska bygger bostäder i stadsdelen Kviberg i Göteborg kommer ungdomar i närområdet att erbjudas praktikplatser på arbetsplatsen. Projektet är ett samarbete med Fryshuset i Kviberg och Arbetsförmedlingen i Gamlestan.
Idag 12:32
Hur regeringsskiftet påverkar byggbranschen är ännu för tidigt att säga. Enligt Björn Wellhagen, näringspolitiskchef på Sveriges Byggindustrier, är det positivt för branschen att båda politiska blocken värderat bostads- och infrastrukturfrågorna så tydligt de senaste två månaderna.
Idag 10:28
Sedan i hösten 2013 står ett exemplar av Villa Solgläntan från trähustillverkaren Derome och deras varumärke A-hus på forskningsinstitutet SP:s område i Borås. Villan är ett fullskaligt forskningslabb för energieffektivt och fuktsäkert byggande.
Idag 08:43
Stockholms stad ger Skanska uppdraget att rusta upp brokonstruktionerna vid Sergels torg. Byggstart sker den 1 oktober.
Idag 07:08
Kommuner får ofta skäll i byggdebatten för sin tröghet. Men Boklok träffar sällan på problem. Affärschefen Bengt Fardelius tycks ha kommit på modellen. Han tycker det är lätt att få de kommunala tjänstemännen med på noterna.
12 september
Målen är de samma när Byggnads och Sveriges Byggindustrier, BI, ska drömma om framtidens byggbransch. Vi ska bygga fler bostäder och mer infrastuktur. Vi ska tänka hållbarhet, ordning och reda på arbetsplatserna och mångfald bland arbetstagarna. Men arbetsgivare och fack har olika recept för att nå dit.
11 september
I Solna genomfördes tidigare i år en markaffär mellan Folkets hus i Solna och Riksbyggen. Affären är mycket kontroversiell och berör stora värden – den gäller mark på norra sidan av natursköna Råstasjön där det övervägs att i samarbete med Sundbyberg skapa en sammanhängande naturpark.
8 september
Flera branschföretag tar nu ytterligare ett steg för att underlätta för dem som anonymt vill tipsa om missförhållanden. "Ett visselblåsarsystems första tillämpning är riktat mot korruption", säger Cramos kommunikationsdirektör Anders Collman.
5 september
Alliansen och Socialdemokraterna övertrumfar varandra om hur många bostäder som ska byggas. Men debatten hettar inte riktigt till. De största skiljelinjerna går i frågan om subventioner och vad gäller arbetsrätten. I Byggindustrins stora valenkät svarar riksdagspartierna på vad de vill verka för inom byggområdet.