Meny

Nyheter

Igår 11:17
NCC startar ett teknikprogram för gymnasie­ingenjörer i Stockholm och Göteborg. Utbildningen är ett samarbete med byggföretaget och Kunskapsgymnasiet och är skräddarsydd för att få fram platschefer och arbetsledare till byggbranschen.
16 september
Stockholmshem vinner markanvisningstävlingen för Brofästet, en kommande etapp i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. Det vinnande försalget omfattar två plusenergihus med totalt 43 lägenheter.
16 september
Varaktigt och komplicerat. Det är sådana projekt som skänker platschefer mest stolthet, enligt en ny undersökning från fibercementtillverkaren Cembrit.
16 september
Ett av Europas modernaste djursjukhus har börjat ta emot patienter. En del utrustning är så modern att det kan komma tvåbenta också.
15 september
Skanska får i uppdrag av Hyresbostäder i Norrköping att bygga fyra hus med totalt 51 lägenheter. Ett av husen är en radhuslänga, de andra tre är flerfamiljshus i tre till fem våningar.
15 september
I samband med att Skanska bygger bostäder i stadsdelen Kviberg i Göteborg kommer ungdomar i närområdet att erbjudas praktikplatser på arbetsplatsen. Projektet är ett samarbete med Fryshuset i Kviberg och Arbetsförmedlingen i Gamlestan.
15 september
Hur regeringsskiftet påverkar byggbranschen är ännu för tidigt att säga. Enligt Björn Wellhagen, näringspolitiskchef på Sveriges Byggindustrier, är det positivt för branschen att båda politiska blocken värderat bostads- och infrastrukturfrågorna så tydligt de senaste två månaderna.
15 september
Sedan i hösten 2013 står ett exemplar av Villa Solgläntan från trähustillverkaren Derome och deras varumärke A-hus på forskningsinstitutet SP:s område i Borås. Villan är ett fullskaligt forskningslabb för energieffektivt och fuktsäkert byggande.
15 september
Stockholms stad ger Skanska uppdraget att rusta upp brokonstruktionerna vid Sergels torg. Byggstart sker den 1 oktober.
15 september
Kommuner får ofta skäll i byggdebatten för sin tröghet. Men Boklok träffar sällan på problem. Affärschefen Bengt Fardelius tycks ha kommit på modellen. Han tycker det är lätt att få de kommunala tjänstemännen med på noterna.