Meny

Nyheter

Idag 12:16
Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris 2014 går till Blomsterfondens seniorbostäder i Älvsjö.
Idag 12:12
Förra veckan tillkännagavs vinnarna av det nyinstiftade priset Årets Framtidsbyggare. Vinnarna uppmärksammas för sitt arbete med utveckling och byggande av passivhus.
Idag 11:31
NCC:s projekt Projektportalen har gått vidare till finalomgången av CIO Awards som en av fem finalister i kategorin Årets Projekt 2014.
Igår 13:41
Årets vinnare av Sabos bopris är Skövdebostäder. De belönas för sin satsning på sociala mervärden i samband med en renovering av tre punkthus.
Igår 10:25
Sweco och Skanska har gått ihop för att ta fram långtgående visioner för Öresundsregionen och Stockholm fram till år 2070. ”Det är för kort tid att bara planera femton år framåt i tiden som är det vanliga i dag. Det är ju den tid det tar att bygga, säger Mats Hermansson”, vd för Sweco Transportsystem.
19 september
Avgående civil- och bostadsminister Stefan Attefall (KD) får ge upp sin riksdagsstol. Personrösterna räcker inte till.
19 september
Instagram och film var en del i säkerhetsarbetet när Veidekke anordnade sin årliga säkerhetsvecka. Under året som gått har Veidekke även satsat på att vidareutbilda alla underentreprenörer som jobbar på företagets byggen.
19 september
Avgående civil- och bostadsminister Stefan Attefall (KD) får både ris och ros för sina utredningar och regelförenklingar i Byggindustrins enkät till byggare och experter. Åren från 2011 och framåt har sett närmare 70 utredningar i byggprocessens olika delar. Själv är han frustrerad över att han inte få fortsätta.
18 september
Energieffektiviseringen av byggnader kan påverka brandsäkerheten. Enligt en undersökning från Paroc anser var femte brandkonsult att nuvarande byggregler inte är tillräckliga vad gäller brandsäkerheten.
17 september
NCC startar ett teknikprogram för gymnasie­ingenjörer i Stockholm och Göteborg. Utbildningen är ett samarbete med byggföretaget och Kunskapsgymnasiet och är skräddarsydd för att få fram platschefer och arbetsledare till byggbranschen.