Meny

Nyheter

Igår 08:03
I stadsutvecklingsområdet Norra Djurgårdsstaten har Stockholms stad skapat ett lokalt bygglogistik­center. Syftet är att samordna byggarbetsplatsernas transporter, materialleveranser och avfallshantering. I höst blir det skarpt läge med obligatorisk anslutning för alla byggherrar och entreprenörer.
29 september
Lunds tekniska högskola, LTH, och Cementa har i en gemensam studie undersökt hur olika stomtypers marknadsandelar förändrats de senaste åtta åren. Resultatet visar att inga större förändringar av marknadsandelarna skett.
29 september
Mäklarstatistik har jämfört kvadratmeterpriset på villor och bostadsrätter januari till juli 2009 med samma period 2014. Undersökningen visar att snittökningen i landet sedan 2009 är 46 procent för bostadsrätter och 15 procent för villor.
29 september
I Göteborg vill det kommunala bolaget Älvstranden Utveckling skapa det som brukar kallas social housing, billiga bostäder särskilt riktade mot resurssvaga grupper i samhället. I samband med en markanvisning i Frihamnen efterlyser de byggherrar som vill bygga hyresrätter med en snitthyra på 1 000 kronor per kvadratmeter och år.
26 september
Konjunkturinstitutets Barometerindikator sjönk under september månad. Men indikatorn för bygg- och anläggningsverksamhet steg.
26 september
Sotenäs är den kommun i Sverige där det överklagas mest, tätt följt av Hylte och Borgholm. Storfors, Ragunda och Munkfors ligger i botten. Det visar Fastighetsägarna GFR:s lista över överklaganden av bygglov och detaljplaner i olika kommuner.
26 september
Dålig mobiltäckning i nya, energitäta hus är ett problem. Bland byggföretag och fastighetsägare växer oron för att missnöjda boende kan komma att kräva skadestånd i framtiden. Post och telestyrelsen och Statens Tekniska Forskningsinstitut (SP), tar nu initiativ till att hitta lösningar på problemet i dialog med byggbranschen.
26 september
Vattenfall investerar totalt 860 miljoner kronor i två nya landbaserade vindkraftparker.
26 september
En sammanställning genomförd av bostadssajten Hemnet visar att intresset för nyproducerade bostäder ökar.
26 september
För ett år sedan introducerade Ikea solcellspaneler i sitt sortiment i Storbritannien. Nu utvidgar de testmarknaden till att omfatta även Nederländerna och Schweiz.