Meny

Byggindustrins blogg.

Bloggen som speglar hela samhällsbyggnadssektorn.

Konstgjord andning

Jag har en syskonson, han heter Albin. Han är 5 år gammal. Han är världens bästa VD.

Eller i alla fall i teorin, han ifrågasätter allt, precis som alla andra 5 åringar gör.

De ställer frågan ”varför” kontinuerligt och nästa till den grad att säkringarna går hos deras motpart men det uppstår ofta något fint när Albin och hans samlade vänner i segmentet 5 åringar gör på det viset.

Man tvingas att fundera kring grundorsaken till att ett problem/situation uppstår. Detta är något jag är en stark förespråkare av. Samhällsbyggarbranschen är och har alltid varit fullproppad av hjältar som går igång på att lösa just symptom istället för grundorsaker, släcka bränder och således utnyttja sin flexibilitet.

Men hur skulle det vara om vi tillämpade 5-åringsprincipen och istället lärde oss mellan projekt, etapper, avdelningar, regioner och verksamhetsår. Tänk om vi tog de lärdomarna och upprättade långsiktiga planer som genom aktiviteter a, b och c eliminerar grundorsaken till att ett problem uppstår. Då kan företag X uppnå effektivitet på riktigt, inte upprepa gamla misstag och rätta till dem. Helt enkelt undvika att skapa konstgjord andning genom ett plåster på ett sår som uppstår av helt andra orsaker.

Har du och ditt företag en sån plan?

Tack för att du tog dig tid!

/Jimmy 

På återseende!

Jimmy Dahlström

Så, detta kanske är de sista raderna jag skriver i denna bloggen. Beslutet om att Byggindustrin ska läggas ned är obeskrivligt tråkigt, och då menar jag inte på grund av någon egocentrisk anledning då jag får mindre utrymme att synas. Jag menar för att branschen tappar ett forum, en plattform för erfarenhetsutbyte, kommunikation och debatt om dåtid, framtid och utveckling.

Nyårslöfte

Jimmy Dahlström

Snart är det dags för nyårslöften. Många av oss sätter orimliga och inte så väl förankrade mål under nyårsfirandet. I bruset av champagne och raketer beslutar vi oss för att nästa år minsann ska bli annorlunda jämfört med föregående.  I många år har vår kära bransch blivit bespottad. Förändringsobenägen heter det. Vi är långt eftersatta i digitalisering. Tröghet i adaption sägs det. Vi har en produktivitet som är decennier efter tillverkningsindustrin. Slöa gubbar skallas.

Digitaliseringen hänger på ledarskapet

Emile Hamon

Inom digitalisering i stort är det enormt mycket som händer, en disruptiv utveckling där – oavsett bransch – företagens förmåga att dra nytta av det nya som erbjuds är helt beroende av ledarskapet.