Meny

Byggindustrins blogg.

Bloggen som speglar hela samhällsbyggnadssektorn.

Konstgjord andning

Jag har en syskonson, han heter Albin. Han är 5 år gammal. Han är världens bästa VD.

Eller i alla fall i teorin, han ifrågasätter allt, precis som alla andra 5 åringar gör.

De ställer frågan ”varför” kontinuerligt och nästa till den grad att säkringarna går hos deras motpart men det uppstår ofta något fint när Albin och hans samlade vänner i segmentet 5 åringar gör på det viset.

Man tvingas att fundera kring grundorsaken till att ett problem/situation uppstår. Detta är något jag är en stark förespråkare av. Samhällsbyggarbranschen är och har alltid varit fullproppad av hjältar som går igång på att lösa just symptom istället för grundorsaker, släcka bränder och således utnyttja sin flexibilitet.

Men hur skulle det vara om vi tillämpade 5-åringsprincipen och istället lärde oss mellan projekt, etapper, avdelningar, regioner och verksamhetsår. Tänk om vi tog de lärdomarna och upprättade långsiktiga planer som genom aktiviteter a, b och c eliminerar grundorsaken till att ett problem uppstår. Då kan företag X uppnå effektivitet på riktigt, inte upprepa gamla misstag och rätta till dem. Helt enkelt undvika att skapa konstgjord andning genom ett plåster på ett sår som uppstår av helt andra orsaker.

Har du och ditt företag en sån plan?

Tack för att du tog dig tid!

/Jimmy 

Trevlig sommar

Jimmy Dahlström

Hej alla,

Jag tänkte hålla mig kort i detta inlägg. Det är ändå trots allt semester om några timmar (för de flesta). Jag själv kämpar på under nästa vecka också.

Första halvåret för 2018 är över, det går inte längre att påverka. Det tillhör numera historieböckerna. Hoppas du är nöjd med dina insatser, om inte så finns det lyckligtvis ett halvår kvar att påverka 2018 års totala intryck.

Jag själv är nöjd med insatserna, men det finns fortfarande massor att göra kring hållbarhet i samhällsbyggandet, socialt, miljömässigt och framförallt ekonomiskt. 

Skolavslutningstider

Jimmy Dahlström

Minns du konferensen i januari som chefen kallade till? Den där som ägde rum på en fin konferensanläggning, med god mat. Där ni gemensamt satte stora utvecklingsplaner för året 2018? Vi rör oss sakta men säkert mot halvårsskifte. Halva året har gått, har vi hunnit halvvägs med våra utvecklingsplaner? Såhär i skolavslutningstider brukar det vara fullt upp för många. Kläder ska inhandlas, mat ska lagas, tält ska hyras osv. Det är massor att göra. När skolavslutningarna rullar ut en efter en finns alltid dessa tendenser även arbetslivet.

Underbara framtid

Jimmy Dahlström

Jag har numera äran att säga att jag tillhör styrelsen för Lean Forum Bygg.

Lean Forum Bygg är den ledande inspiratören inom Lean i den svenska samhällsbyggnadssektorn. Vi sprider kunskap om framgångsrikt Lean-tänkande och arbetsmetoder till svenska byggföretag allt med syftet att öka kundvärdet och minimera slöseriet.

Alltså frågor som ligger mig mycket varmt om hjärtat sedan länge. Jag har mångårig erfarenhet av Lean ur ett samhällsbyggarperspektiv och hoppas kunna bidra med intressanta infallsvinklar och energi.