Meny

Byggindustrins blogg.

Bloggen som speglar hela samhällsbyggnadssektorn.

En ny era

Hej alla som kan tänkas vilja läsa detta!

Sandra heter jag och är en byggnadsingenjör som rätt nyligen kommit ut i arbetslivet. Jag tänker skriva här om hur det är att börja denna nya era i mitt liv och om vilka utmaningar och överraskningar jag stöter på. Jag jobbar nu på ett arkitekt- och projekteringskontor i Hammarby sjöstad och trivs överraskande bra. Stämmningen på vårt niomannakontor är så otroligt familjär och trivsam, dessutom har jag alltid velat jobba på ett kontor med ett sånt där stort "pyssel-arkitekt-bord", vilket vi har! I söndags kom vi hem från en så kallad Team buildning-resa till Barcelona och jag måste ge massa cred till mina chefer för hur bra de lyckats med rekryteringen.

Utöver att jag är utbildad byggnadsingenjör är jag också en hållbar utveckling/miljö-nörd och kan knappt vänta tills jag får börja arbeta mer i den riktningen. Jag hoppas att min anställning här ska leda mig vidare in på hållbarhetsstigen och jag är redan lite rastlös ibland och otålig över att påbörja detta arbete.

På återseende!

Jimmy Dahlström

Så, detta kanske är de sista raderna jag skriver i denna bloggen. Beslutet om att Byggindustrin ska läggas ned är obeskrivligt tråkigt, och då menar jag inte på grund av någon egocentrisk anledning då jag får mindre utrymme att synas. Jag menar för att branschen tappar ett forum, en plattform för erfarenhetsutbyte, kommunikation och debatt om dåtid, framtid och utveckling.

Nyårslöfte

Jimmy Dahlström

Snart är det dags för nyårslöften. Många av oss sätter orimliga och inte så väl förankrade mål under nyårsfirandet. I bruset av champagne och raketer beslutar vi oss för att nästa år minsann ska bli annorlunda jämfört med föregående.  I många år har vår kära bransch blivit bespottad. Förändringsobenägen heter det. Vi är långt eftersatta i digitalisering. Tröghet i adaption sägs det. Vi har en produktivitet som är decennier efter tillverkningsindustrin. Slöa gubbar skallas.

Digitaliseringen hänger på ledarskapet

Emile Hamon

Inom digitalisering i stort är det enormt mycket som händer, en disruptiv utveckling där – oavsett bransch – företagens förmåga att dra nytta av det nya som erbjuds är helt beroende av ledarskapet.