Meny

Byggindustrins blogg.

Bloggen som speglar hela samhällsbyggnadssektorn.

En ny era

Hej alla som kan tänkas vilja läsa detta!

Sandra heter jag och är en byggnadsingenjör som rätt nyligen kommit ut i arbetslivet. Jag tänker skriva här om hur det är att börja denna nya era i mitt liv och om vilka utmaningar och överraskningar jag stöter på. Jag jobbar nu på ett arkitekt- och projekteringskontor i Hammarby sjöstad och trivs överraskande bra. Stämmningen på vårt niomannakontor är så otroligt familjär och trivsam, dessutom har jag alltid velat jobba på ett kontor med ett sånt där stort "pyssel-arkitekt-bord", vilket vi har! I söndags kom vi hem från en så kallad Team buildning-resa till Barcelona och jag måste ge massa cred till mina chefer för hur bra de lyckats med rekryteringen.

Utöver att jag är utbildad byggnadsingenjör är jag också en hållbar utveckling/miljö-nörd och kan knappt vänta tills jag får börja arbeta mer i den riktningen. Jag hoppas att min anställning här ska leda mig vidare in på hållbarhetsstigen och jag är redan lite rastlös ibland och otålig över att påbörja detta arbete.

Då Stockholm är som bäst

Jimmy Dahlström

Jag är inte Stockholmare, eller jag är åtminstone inte född här. Däremot vill jag kalla mig för just Stockholmare, stolt dessutom.

Ni som följer mig vet att jag ibland raljerar och utmanar branschen, det kan ge intrycket av att jag tycker branschen är inkompetent eller att allting är dåligt. Men som Hans Rosling skrev i sin (varmt rekommenderade) bok ”Factfulness”, man måste förstå att saker kan vara dåliga och bra samtidigt.

Skärpning gubbar?

Jimmy Dahlström

Ingen har väl missat den senaste tidens uppmärksamhet kring den organiserade brottsligheten i vår bransch.  

Byggbranschen behöver Flow!

Emile Hamon

 

Flow är ett tillstånd som inträffar när en individ blir helt uppslukad av en aktivitet, samtidigt som han/hon får en djup känsla av kontroll. Flow leder till ökat engagemang eftersom individen måste sätta allt högre standarder för sig själv för att behålla känslan. Därför ses Flow som en nyckel till produktivt (Csikszentmihalyi).