Meny

Byggindustrins blogg.

Bloggen som speglar hela samhällsbyggnadssektorn.

En ny era

Hej alla som kan tänkas vilja läsa detta!

Sandra heter jag och är en byggnadsingenjör som rätt nyligen kommit ut i arbetslivet. Jag tänker skriva här om hur det är att börja denna nya era i mitt liv och om vilka utmaningar och överraskningar jag stöter på. Jag jobbar nu på ett arkitekt- och projekteringskontor i Hammarby sjöstad och trivs överraskande bra. Stämmningen på vårt niomannakontor är så otroligt familjär och trivsam, dessutom har jag alltid velat jobba på ett kontor med ett sånt där stort "pyssel-arkitekt-bord", vilket vi har! I söndags kom vi hem från en så kallad Team buildning-resa till Barcelona och jag måste ge massa cred till mina chefer för hur bra de lyckats med rekryteringen.

Utöver att jag är utbildad byggnadsingenjör är jag också en hållbar utveckling/miljö-nörd och kan knappt vänta tills jag får börja arbeta mer i den riktningen. Jag hoppas att min anställning här ska leda mig vidare in på hållbarhetsstigen och jag är redan lite rastlös ibland och otålig över att påbörja detta arbete.

Trevlig sommar

Jimmy Dahlström

Hej alla,

Jag tänkte hålla mig kort i detta inlägg. Det är ändå trots allt semester om några timmar (för de flesta). Jag själv kämpar på under nästa vecka också.

Första halvåret för 2018 är över, det går inte längre att påverka. Det tillhör numera historieböckerna. Hoppas du är nöjd med dina insatser, om inte så finns det lyckligtvis ett halvår kvar att påverka 2018 års totala intryck.

Jag själv är nöjd med insatserna, men det finns fortfarande massor att göra kring hållbarhet i samhällsbyggandet, socialt, miljömässigt och framförallt ekonomiskt. 

Skolavslutningstider

Jimmy Dahlström

Minns du konferensen i januari som chefen kallade till? Den där som ägde rum på en fin konferensanläggning, med god mat. Där ni gemensamt satte stora utvecklingsplaner för året 2018? Vi rör oss sakta men säkert mot halvårsskifte. Halva året har gått, har vi hunnit halvvägs med våra utvecklingsplaner? Såhär i skolavslutningstider brukar det vara fullt upp för många. Kläder ska inhandlas, mat ska lagas, tält ska hyras osv. Det är massor att göra. När skolavslutningarna rullar ut en efter en finns alltid dessa tendenser även arbetslivet.

Underbara framtid

Jimmy Dahlström

Jag har numera äran att säga att jag tillhör styrelsen för Lean Forum Bygg.

Lean Forum Bygg är den ledande inspiratören inom Lean i den svenska samhällsbyggnadssektorn. Vi sprider kunskap om framgångsrikt Lean-tänkande och arbetsmetoder till svenska byggföretag allt med syftet att öka kundvärdet och minimera slöseriet.

Alltså frågor som ligger mig mycket varmt om hjärtat sedan länge. Jag har mångårig erfarenhet av Lean ur ett samhällsbyggarperspektiv och hoppas kunna bidra med intressanta infallsvinklar och energi.