Meny

Tips från en huvujägare: ”Bygg kontaktnät”

Tips från en huvujägare: ”Bygg kontaktnät”

Satsar du på en chefskarriär? Se till att du är mellan 35 och 55 år och har med dig åtminstone en tioårig ledarerfarenhet. Lägg sedan ordentligt krut på att bygga nätverk: använd de sociala medierna, engagera dig i organisationer, branschföreningar, utskott och styrelser, säger Elinor Hartung, partner på Transearch International Sweden som jobbar med chefsrekrytering, bland annat till bygg- och fastighetssektorn.

Transearch jobbar i princip uteslutande med vad som i branschen kallas executive search, uppsökande chefsrekrytering. De tillhör topp-tio i sin nisch både på den svenska marknaden och internationellt. En hel del av uppdragsgivarna kommer från bygg- och fastighetssektorn.

– Vi kontaktas av kunder som har rekryteringsbehov, och då relativt högt upp i kedjan. Inom byggbranschen handlare det om affärschefer, fastighetschefer, vd. Ibland, men inte alltid, har företagen annonserat utan resultat, säger Elinor Hartung.

Sökprocessen från första kundkontakten till färdiga kandidater är normalt åtta till tio veckor.

– Under den tiden har vi hunnit diskutera och analysera tjänsten. Samtliga partner har själva varit chefer och kan affärer, vet hur ledningsgrupper fungerar och vilka krav som ställs. Det är en mix av hårda och mjuka parametrar. Det är mycket viktigt att kandidaten passar in i bolagets miljö, kultur och värderingar, säger Elinor Hartung.

De träffar det rekryterande bolagets ledning och medarbetarna direkt under den chefsfunktion som man letar efter.

– Vi tittar också rätt noga på företaget, i vilken position det befinner sig nu och vart det är på väg. Vad är uppgiften? Efter vår briefing sätter vi ihop en uppdragsbeskrivning på åtta, tio sidor, säger Elinor Hartung.

Byrån har två heltidsresearchers som kartlägger och letar fram kandidaterna. I botten ligger en databas med 40 000 namn, personer som man kommit i kontakt med i olika rekryteringar tidigare. Oftast finns inte rätt namn i databasen men registret fungerar som ett bra bollplank och nätverk.

– Ibland kan det vara uttalat att kunden vill scanna av från andra branscher. Ett exempel är Skanska som under en period var på jakt efter inköpare och ville bredda utsikten. Det slutade med att de hämtade många från fordonsbranschen. Skanska var inte vår kund, men det visar att det för oss som rekryteringsföretag är det bra att röra sig mellan olika branscher.

Transearch kartlägger kanske 100 personer, intervjuar själva ett 15-tal och i slutändan presenterar man tre-fyra kandidater för kunden. Poängen för kunden är att spara tid och få ett bredare och mer genomarbetat urval av kandidater. }

När det gäller pris är branschpraxis ungefär en tredjedel av den rekryterade chefens årslön.

– Men vi jobbar mer och mer med fasta arvoden. Vi vill inte att kunden ska uppleva det som om vi rekommenderar den dyraste kandidaten, säger Elinor Hartung.

– Vi tar fram de bästa i branschen. Vi gräver tills vi hittat rätt och de tre som vi presenterar för kunden i slutet är samtliga fullt anställningsbara. Sedan är det mer personkemi vem de väljer. Det är dyrt, mindre specifikt och riktat, att annonsera och det är mer av en chansning, säger Elinor Hartung.

Det är sällan man vid chefsrekrytering tar ut någon som är under 35 år. Normalt ska det finnas åtminstone tio års erfarenhet av att vara chef.

Men det är knappast de yngre som missgynnas. Även när det gäller chefsrekrytering finns en slags åldersnoja som Elinor Hartung menar är klart tydligare i Sverige än i de flesta andra länder.

– Vi kan ha en 57-årig kandidat som är kanonbra sett ur alla perspektiv, men ofta blir våra kunder tveksamma. När de gäller högre chefer sätter de gärna en gräns vid 55 år. Det är ett stort misstag. Det finns en kunskap, livserfarenhet som man missar och dessutom är flyttbarheten och rörligheten som störst när man passerat 50 år och ungarna börjar bli vuxna, säger Elinor Hartung.

– Tyska företag, som jag känner till en del, är betydligt mer öppna. Sverige känns extremt åldersrasistiskt. Kvinnor, och även män, som passerat 50 år sitter med en jättepotential och lönen är inte längre lika viktig. Det handlar mer om innehållet och uppgifterna i jobbet.

Byggbranschen kännetecknas ju också fortfarande av gubbighet, sin enkönade struktur och det händer att Transearchs kunder kräver att tjäns -ten ska gå till en kvinna. Men det är långt ifrån vanligt.

– Mitt tips till tjejer är att de måste bli bättre på att synliggöra sig själva. Använd sociala medier, engagera er i branschen, i organisationer, i utskott och styrelser. Nätverka mer helt enkelt. De som är duktiga på att nätverka är de som går vidare och det är helt klart ett plus att vara rörlig och skaffa erfarenheter från olika håll, säger Elinor Hartung.

Han ska leda Rambölls sociala hållbarhetsarbete

Patrik Derk har bakgrund inom skola och fastighet.
På nytt jobb
http://byggindustrin.se/artikel/pa-nytt-jobb/han-ska-leda-rambolls-sociala-hallbarhetsarbete-26348

Han blir ny chef på Byggkeramikrådet

Har gedigen branscherfarenhet
På nytt jobb
http://byggindustrin.se/artikel/pa-nytt-jobb/han-blir-ny-chef-pa-byggkeramikradet-26343

Ny duo i Aspelin Ramm Fastigheters styrelse

Aspelin Ramm Fastigheter utökar sin styrelse med två personer.
På nytt jobb
http://byggindustrin.se/artikel/pa-nytt-jobb/ny-duo-i-aspelin-ramm-fastigheters-styrelse-26325

Forsen i Malmö har fått ny gruppchef

Emma Wetterstrand blev nyligen ny gruppchef på Forsen i Malmö.
På nytt jobb
http://byggindustrin.se/artikel/pa-nytt-jobb/forsen-i-malmo-har-fatt-ny-gruppchef-26323

Han ska leda WSP Bro & Vattenbyggnad

Mattias Hörling kommer från vd-posten på VR-Track Sweden.
På nytt jobb
http://byggindustrin.se/artikel/pa-nytt-jobb/han-ska-leda-wsp-bro-vattenbyggnad-26316

Tysklandstopp får ny roll i Bonava

Olle Boback blir senior rådgivare centralt.
På nytt jobb
http://byggindustrin.se/artikel/pa-nytt-jobb/tysklandstopp-far-ny-roll-i-bonava-26308

Från Wästbygg till Wellbo

Carmith Mårtensson blir vd för Wellbo Fastighetsutveckling.
På nytt jobb
http://byggindustrin.se/artikel/pa-nytt-jobb/fran-wastbygg-till-wellbo-26281

Mentorprogram stärker kvinnor i produktion

"En bra språngbräda för adepterna."
Karriär
http://byggindustrin.se/artikel/karriar/mentorprogram-starker-kvinnor-i-produktion-26254

Han blir ny vd för Tvåtumfyra

Kommer närmast från bygghandeln.
På nytt jobb
http://byggindustrin.se/artikel/pa-nytt-jobb/han-blir-ny-vd-tvatumfyra-26277

Hon blir tf vd på Kanozi Arkitekter

Nuvarande vd fokuserar på kunder och arkitektur.
På nytt jobb
http://byggindustrin.se/artikel/pa-nytt-jobb/hon-blir-tf-vd-pa-kanozi-arkitekter-26269